Lange teugel

Ook het werk aan de lange teugel is een trainingsmethode uit de klassieke dressuur. Lange teugel werk kan op veel verschillende manieren worden toegepast. Het is een mooi vervolg van het aan de hand werk, het kan gebruikt worden als voorbereiding op longeren met dubbele longe maar ook als voorbereiding op het mennen. Maar bovenal is het ook een los staande training in de dressuur waarbij alle oefeningen in de dressuur aan bod kunnen komen. En er alle ruimte is voor de basis van een recht en ontspannen paard.

 Lange teugelen als vervolg van het aan de hand werk

Bij het aan de hand werken wordt er gewerkt vanuit een positie naast het hoofd tot naast het schouder van het paard. Hierbij is het soms moeilijk een algemeen beeld te hebben van het gehele paard maar is het wisselen van hand ook moeilijker. Wanneer de basis vanuit het aan de hand werken aanwezig is is de stap naar het werk aan de lange teugel snel gemaakt. Voordeel is dat u naast de achterhand loopt en daardoor meer overzicht heeft en makkelijker van kant kan wisselen. Aan de hand werken en lange teugelen zijn twee manieren die heel fijn met elkaar afgewisseld kunnen worden en elkaar aanvullen.

 Lange teugel werk als voorbereiding op mennen

Stapsgewijs kan vanuit het werken aan de lang teugel een paard voorbereid worden op het mennen. Te beginnen met het aanleren van de goede hulpen die nodig zijn voor het mennen. Van daaruit kan het paard bekend gemaakt worden met het tuig en kan de stap gemaakt worden naar iets slepen naar uiteindelijk het lopen voor de kar. Uiteraard kan het slepen ook erg makkelijk zijn voor het onderhoud van de bak. Wat tevens een leuke afwisseling is voor het paard.